DIJKVILLA BERGSCHENHOEK

Gelegen aan een dijk werd de jaren 60 woning oorspronkelijk gebouwd om een echtpaar zonder kinderen te huisvesten. Voor de nieuwe eigenaren met gezin moest het vloeroppervlak verdubbeld. Het pand was richting de straat georiënteerd en de achtergevel overwegend gesloten richting de enorme tuin.

Door een grote aanbouw aan de achterzijde, die vanwege de dijkligging vanaf de straat niet te zien valt, opent het gebouw zich nu wél naar de tuin. Grote vouwpuien over de hele breedte van de achtergevel laten binnen en buiten in elkaar overvloeien.

Op twee niveaus staan keuken, eet- en woonkamer in open verbinding met elkaar. De fysieke verbinding vormt een elegante gebogen trap die centraal in de ruimte troont.

De master bedroom is gescheiden door een kastmeubel met opbergruimte en zitbank. Een kleine voorraadkast en voedselbereidingsruimte aan de kopse kant kunnen worden gebruikt om drankjes en eten op het terras te serveren. De slaapkamer is verbonden met een badkamer, sauna en kast gelegen in het oude gedeelte van het huis.

De nieuwe entree aan de straatzijde komt uit op een ruime hal die zich uitstrekt naar de keuken aan de achterzijde. De rest van de bovenste verdieping biedt nu plaats aan drie slaapkamers en een badkamer voor de kinderen, evenals een kantoor aan de voorkant van het huis voor de ouders.

Oplevering: 2015

Opdrachtgever: Particulier

Aannemer: Batenburg b.v.

Maatwerk meubels: Groeneveld Poirot Interieur