HUIS DEELDER

Het voormalige woonhuis van de Rotterdamse kunstenaar Jules Deelder (1944-2019) werd in 2018 door de huidige eigenaren aangekocht en grondig verbouwd.
Het herenhuis uit 1895 dat tussentijds als advocatenkantoor in gebruik was had geen relatie met de diepe achtertuin. Enkel via de kelder was toegang mogelijk. De enorme binnenstedelijke tuin was dan ook heel weinig in gebruik.
Door een vide te maken aan de tuinzijde werd de eetkeuken eens met de tuin, de tuin onderdeel van het huis. Om de enorme tuin van 40m diep behapbaar te maken is het tuinhuis/ werkplaats over de hele breedte van de tuin gebouwd en voorzien van vouwwanden aan voor- en achterkant. Op deze manier ontstaat er achterin een weelderige bijentuin en een nette tuin aan de eetkeuken die op wens met elkaar verbonden kunnen worden. Naast de hoge keuken is er op wens van de opdrachtgever een knusse woonkamer ontworpen die in verbinding staat met de eetkeuken maar door de toepassing van een kast ensuite op wens tóch privacy geeft.
Op de verdiepingen zijn de miner openbare ruimtes te vinden zoals master bedroom met inloopkast en badkamer ensuite.
Een reeks custom made inbouwmeubels met een rijk kleurenpalet verrijkt het statige herenhuis en geeft hem een hedendaagse uitstraling.

Oplevering: 2020
Opdrachtgever: particulier
Aannemerij en interieur: Stumpf Van Dongen Interieur
Fotografie: Sebastian van Damme, Emma Groenenboom