VERBOUW HERENHUIS DEN HAAG

Het herenhuis werd door zijn voorige eigenaars op de 2e en 3e verdieping bewoond. Begane grond en eerste verdieping dienden als werk- en atelierruimtes. De nieuwe eigenaars wilden graag de woonruimtes naar beneden brengen, om in de bovenverdiepingen slaapkamers en een gastenverblijf te situeren.

De wens was om beneden een grote woonkeuken met royale woonkamer en werkruimte te realiseren – het liefst allemaal met betrekking tot elkaar. De nieuwe vide met trap verbindt nu begane grond en eerste verdieping. De open keuken en de achterliggende trap vormen hierbij het hart van de ruimte. Grote puien aan de tuinzijde laten veel licht en groen binnenkomen. Door de bestaande ensuites kunnen eet/ speel- en woonkamer afgescheiden worden van de open ruimte.

Op de tweede verdieping werd de voormalige keuken omgetoverd tot royale badkamer. Vanuit het vrijstaande ligbad voor het raam geniet men van het stedelijke panorama.

Oplevering: 2016

Opdrachtgever: Particulier

Aannemer : De Jong Interieurbouw